Pages Navigation Menu

jarenlange ervaring in opleidingen rond EHBO, REANIMATIE, AED, REDDING, ZWEMMEN en SPORTKAMPEN

Sportkampen

Web

 

Op zoek naar een leuke invulling van het verlof voor je kind?

Kinderen van de lagere school kunnen bij ons terecht om een week lang op een verantwoorde, leerrijke en fijne manier te bewegen.   We bieden elke schoolvakantie een verschillend pakketje aan.  Kinderen kunnen kiezen tussen een volle dag sport/bewegen.  Maar we houden ook rekening met kinderen die sport willen combineren met een ander fijn aspect van het leven. Misschien ontdekt je kind bij ons wel een talent om later verder te ontwikkelen.

 

Gepland in 2019

 • KROKUS 04/03 – 05/03 – 06/03/ 2019
 • PASEN 08/04 – 09/04 – 10/04 – 11/04 – 12/04 2019
 • PASEN 15/04 – 16/04 – 17/04 – 18/04 -19/04/2019
 • JULI 08/07 – 09/07 – 10/07 – 11/07 – 12/07/2019
 • AUGUSTUS 12/08 – 13/08 – 14/08 – 16/08/2019
 • AUGUSTUS 19/08 – 20/08 – 21/08 – 22/08 – 23/08/2019
 • HERFST 28/10 – 29/10 – 30/10/2019

Algemene informatie

De sportkampen gaan door in de sporthal van het Hivset.
Apostoliekenstraat 4 2300 TURNHOUT
Deze sporthal is de uitgangspositie om jouw kind een fijne week te bezorgen.

Van hieruit vertrekken we, indien nodig, naar de verenigingen die meewerken.

Dagindeling :

 • 08.00 uur start opvang (optioneel)
 • 09.00 uur opvang voor alle kinderen
 • 09.30 uur start programma voormiddag
 • 12.15 uur middagpauze
 • 13.15 uur start  programma namiddag
 • 16.00 uur einde kamp
 • 17.00 uur einde opvang (optioneel)

De kampen worden ingedeeld per leeftijd.

 • kleuterklas
 • leerjaar 1 – 3
 • leerjaar 4 – 6

Inhoud :

Elk kamp heeft als basis bewegen/sporten.  Wil je een hele dag sporten en veel bijleren dan kan je bij ons een sportkamp kiezen waar je veel kan sporten.
Sport je graag maar wil je ook nog graag iets helemaal anders doen?  Dan kan je een kamp kiezen in combinatie met iets dat je graag doet.
Per kamp zorgen we voor andere onderwerpen.
Je kan elke week iets anders kiezen.
Kom je in het verlof van herfst? Dan krijg je een mengelmoes van verschillende activiteiten, naast je dagelijkse portie sport per dag!

De data van sportkampen voor 2018 zijn gekend! Het belooft weer heel fijn te worden met populaire activiteiten maar met ook nieuwe activiteiten!

Sportkampen 2019 volop in opbouw. Je vindt snel de verschillende thema’s die we aanbieden voor je kind!

   2019                           KROKUS/HERFST
04/03 – 06/03
28/10 – 30/10
PASEN WEEK
08/04 – 12/04
15/04 – 19/04
JULI WEEK
08/07 – 12/07
AUG WEEK
12/08 – 16/08
19/08 – 23/08
Keuzes  leerjaar1 – 3 leerjaar4 – 6 leerjaar
1 – 3
leerjaar
4 – 6
leerjaar
1 – 3
leerjaar
4  – 6
leerjaar
1 – 3
leerjaar
4 – 6
 Keuze 1  sport -mix  sport – mix sport – sport sport – sport sport – sport sport – sport sport – sport sport – sport
 Keuze 2
 Keuze 3
 Keuze 4
 Keuze 5
 Keuze 6
 Keuze 7
 Keuze 8

* = kamp volzet

Omnisport:  Beweeg je graag? Doe je alles goed? Ben je nog op zoek naar een sport die graag zou verder doen?  Dan zit je bij omni-sport zeker goed.  Wat komt er allemaal aanbod? Voetbal, basketbal, tafeltennis, badminton, korfbal, schaatsen,…
Eigen ReSQ-lesgevers

Zorg dragen voor …Zorg je graag voor oudere mensen? Doe je graag iets met oudere mensen zoals zingen, bewegen, dansen? Misschien een spelletje spelen of een wandeling maken indien het goed weer is?
In samenwerking met het woonzorgcentrum Sint Lucia

Dans: Beweeg je graag op muziek? Vind je het fijn elke dag te dansen? Dan zit je hier zeker goed.
In samenwerking met Fitomania en Matadanse

Koken:  Help je je mama ook graag in de keuken? Ben je zot van al die kookprogramma’s? Dan ga je bij ons aan je trekken komen.

CreatiefKnutsel je graag? Maak je graag iets voor iemand anders, of misschien voor jezelf?

KayakKayakken is niet gewoon in een bootje zitten en wat peddelen. Veel meer dan dat.  Wist je dat je ook dat kayakpolo kan spelen? Soort voetbal maar dan vanuit een kajak.  De bal moet uiteraard ook in een goal geraken! Zwembrevet van 100 meter vereist.
In samenwerking met Technico Kayak

Circustechnieken: Ben je voor een uitdaging? Wil je weten hoe je met 3 balletjes jongleert? Hoe werk ik met toverstokjes? Hoe hou ik men evenwicht op verschillende voorwerpen? …

Ninja avonturenKleuter Jutsu van 5 tot 7 jaar, leer veilig vallen en bewegen met Ju Jitsu vormen, spelletjes en opdrachtjes gegeven met de rijke fantasie!!
Kleuters krijgen dit kamp leuke wilde dieren- dino’s voorgesteld, naast zelfverdediging leren ze ook op zichzelf passen (wat doe ik als ik verloren loop? Wie mag ik om hulp vragen en wie niet??) en wat gevaarlijk kan zijn ( wat is onweer? Waarom is een hete frietpot gevaarlijk? Wat met medicatie of poetsproducten??) Spelvormen en creatieve tekenmomenten zijn hier veel aanwezig.
DierenparadijsHelemaal op de maat voor kindjes vanaf 5 jaar! Leer aan de hand van leuke beestjes jezelf beheersen en coole dingen doen, “vechten al zittend op de grond” zonder elkaar pijn te doen.
Naar het model van Brazillian Ju Jitsu/Judo gaan de kleuters zich kunnen uitleven in de huid van de dieren en daarmee leuke transformaties ondergaan die volledig veilig zijn; met de nodige attributen is er voor stilzitten en vervelen geen tijd, teamwork en fair play staan hier centraal. Ook worden er rustmomenten voorzien met tekenmomenten en losse speel time-outs.
Samoerai (Goshin Jutsu)Deze edele Japanse ridder heeft de weg naar het sportkamp gevonden, vanaf 7 jaar kan je leren hoe een echte samoerai zich verdedigt. Kom ontdekken hoe spannend en leuk de wereld van deze krijger kan zijn.Kinderen vanaf 7 krijgen het samoerai leven voorgesteld als dappere ridder die eerlijk is en helpt waar nodig, technieken met een rubberen oefenzwaard en leuke ongewapende zaken zoals bv bevrijdingen van hand en pols worden uitgewerkt. Extra in dit thema, verhaalmomenten over de samoerai, enkele knutselmomenten en natuurlijk leuke spelvormen.
Karate Kids: De karate kid is nu ook te vinden op het sportkamp, leer de coole karate kennen zoals nergens anders! Ben je 7 jaar en wil je dit eens proberen dan ben je erg welkom!!!Kinderen vanaf 7 jaar krijgen de training en inhoud van de karate aangeboden, men leert eerbied en dat pesten helemaal niet past! Natuurlijk komen de leuke stoten en trappen van de karate stijl hier dik naar voor, geen klassieke karate maar de oude vormen uit Okinawa met een leuk kids ID. Als creatief moment gaan we de Japanse thee ceremonie (met ice tea) doen waar we een karate krijger bevorderen tot echte karate kid, ernaast nog een tekenmoment en spelvormen.
Kinderyoga : In een kinderyogales gaan we op reis, zo kunnen we bijv. naar het oerwoud vliegen, naar het strand gaan of een boswandeling maken. Tijdens dit avontuur doen we dan allerlei oefeningen en yogaspelletjes, maar we nemen zeker ook de tijd om te rusten, elkaar een massage te geven en nadien te tekenen. Bij de oudere kinderen wordt er op een leuke wijze gewerkt aan deugden zoals: moed, zelfvertrouwen, kracht… Wie heeft er zin om mee te gaan?
Toneeltjes en muziekplezier:
‘Verkleed je je graag? Speel je graag toneel? Maak je graag muziek? Knutsel je daarbij graag?
Kies maar wat jóu aanspreekt!
Een pretboel wordt het zeker!’
In samenwerking met Spraakwater

Postzegels: Postzegels verzamelen is iets voor oude mensen? Neen hoor! Wij gaan knutselen, spelletjes spelen, kwissen, …en dat allemaal met postzegels!

EHBO: Wil je graag weten wat je moet doen als je valt? Of wil je graag je vriendinnetje helpen als ze pijn heeft? Zou je graag eens op een pop leren hartmassage te geven? Dab zit je op dit kamp goed!

Naaikamp: Heb je altijd al eens willen leren naaien met een echte naaimachine? Dan is dit je kans! Op dit superleuke creatieve kamp leren we de naaimachine gebruiken en gaan we daarmee aan de slag om de leukste spullen te maken! We starten eerst gemakkelijk met een kussensloop, daarna maken we een leuke tas en een coole pennenzak! Je vrienden en vriendinnen zullen nogal opkijken als je vertelt dat je deze zelf gemaakt hebt!

Waterkamp: Kan je zeker 100 meter zwemmen? Ben je een waterrat en wil je graag verschillende nieuwe dingen leren in het zwembad zoals met een pop zwemmen, duiken ed? Dan ga je je zeker kunnen uitleven in dit kamp!
In samenwerking met Optisport

Gamen: Vind je gamen ook zo leuk? Eens iets anders doen dan gewoon stilzitten? Dan kan je hier met andere kinderen je leuk komen vermaken. Samen als 1 team leuke spellen spelen. Nieuwe werelden ontdekken, racen tegen je vrienden en nog veel meer. (Eigen pc meebrengen)

Mix : in dit kamp krijg je veel sport gecombineerd met leuke dingen zoals koken/knutselen/circus/… ; een leuk gevarieerd kamp.

Ben je al een groot kindje? Dan gaan we je ook wat leren rond moed , zelfvertrouwen , kracht!

Toch iets niet duidelijk?

Contactgegevens

Inschrijvingen

De sportkampen staan open voor iedereen.  Kinderen die reeds hebben deelgenomen aan ReSQ-activiteiten hebben voorrang.  Er kan online worden ingeschreven.

Basisprijs 2019 1 week :

 • € 100 (5 dagen)
 • € 70 (3 dagen) krokus/herfst

 


Inschrijvingsformulier 
Voor de start van het sportkamp volgt nog een informatiebrief  
Een deel van het inschrijvingsgeld kan je terugvorderen via je mutualiteit. Extra informatie
Via je persoonlijke belastingaangifte kan je een groot deel van het inschrijfgeld terug vorderen; € 11,56 per dag.

ALGEMENE VOORWAARDEN

Elk kamp gaat door wanneer er minstens 10 kinderen ingeschreven zijn.
Bij een aantal kampen wordt er een max aantal kinderen toegelaten

 • Crea/knutsel 12 deelnemers
 • Zorg 4 deelnemers
 • Kayak 12 deelnemers
 • Creatief met juwelen 10 deelnemers
 • Circus 15 deelnemers
 • Koken 8 deelnemers
 • Schaatsen 20 deelnemers
 • Kinderyoga 15 deelnemers
 • Moderne/kleuter ninja 16 deelnemers
 • Woord/muziek 10 deelnemers
 • Naaien 10 deelnemers

Annulatie:

 • kan enkel met een geldig doktersattest tot 2 weken voor het sportkamp
 • € 20 vergoeding wordt aangerekend
 • indien u later de inschrijving annuleert kan de inschrijving niet ongedaan gemaakt worden
 • de lessen kunnen niet ingehaald worden bij afwezigheid

Veiligheid:

 • alle lessen worden met de grootste mogelijke zorg voor veiligheid voorbereid en gegeven
 • eventuele lichamelijke of mentale beperkingen dienen bij inschrijving door gegeven te worden
  dit is nodig om de lesgevers op tijd op de hoogte te brengen en de gelegenheid te geven hun lessen zo goed mogelijk
  te laten verlopen.

Privacy:

 • alle persoonlijke gegevens of vertrouwelijke informatie worden met respect voor de privacy behandeld
 • beschikbare gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Verantwoordelijkheid:

 • je kind kan zelfstandig luisteren en deelnemen aan de activiteiten
 • je kind kan zelfstandig zijn/haar boterhammetjes opeten
Meebrengen:
 • sportkledij
 • sportschoenen (zolen mogen niet afgaan)
 • gevechtssport : sportkledij met lange mouwen/broek, extra vest
 • kayak : extra droge kledij, fiets
 • yoga : dekentje, knuffel
 • gamen : eigen pc
 • boterhammetjes
 • in optie € 1 extra drankje

Deze sportkampen komen tot stand door de samenwerking van ReSQ met de organisaties die je hieronder vindt.