Pages Navigation Menu

jarenlange ervaring in opleidingen rond EHBO, REANIMATIE, AED, REDDING, ZWEMMEN en SPORTKAMPEN

AquaFitness

Web

Aquafitness: dat is gymnastiek in het water. Het is een volledige, gemakkelijke en toegankelijke sport die heilzaam is voor het lichaam, het hart en de moraal.   Een harmonieus figuur en een ontspannen geest, zonder zich al te veel te moeten afpeigeren… Dat is precies wat we nodig hebben!

 

De heilzame effecten van AQUAFITNESS

 

1. Goed voor de lijn

Zodra je in het water gaat, weegt het lichaam nog slechts een zesde van zijn gewicht en worden alle bewegingen gemakkelijker. Water biedt een grotere weerstand dan lucht en belast de spieren meer. Dit principe vormt de basis van aquafitness, de ideale bondgenoot voor een mooi figuur. De spieren werken veel intenser zonder dat we ons ervan bewust zijn.

Dankzij de verschillende bewegingen kan je alle spieren trainen. Verslanken, de borst en de billen verstevigen, de rug- en buikspieren ontwikkelen, de armen en schouders trainen…
Aquafitness doet het allemaal!

Wat het calorieverbruik betreft, scoort aquafitness eveneens goed. Wist je dat je gedurende 30 minuten aquafitness ongeveer 600 calorieën verbrandt?  Met dank aan het water dat weldoende weerstand biedt!

De weerstand van het water zorgt ook voor een doeltreffende drainerende massage, stimuleert de bloedsomloop, gaat vochtophoping tegen en bestrijdt cellulitis.

 

2. Goed voor de gezondheid

Dankzij aquafitness kunt je je spieren verstevigen, je hartritme stimuleren en je ademhalingsritme verbeteren. Daarnaast heeft aquafitness ook het voordeel een ‘niet-traumatiserende’ sport te zijn. In tegenstelling tot veel andere grondsporten is het risico op letsels uiterst klein. De weerstand die wordt uitgeoefend door het water voorkomt spierverrekkingen, verstuikingen en spierpijn. Schokken worden gedempt, er is geen impact van de grond. De bewegingen zijn zacht en soepel.
Resultaat: de gewrichten worden zacht getraind en worden soepeler zonder zware belastingen.

 

3. Aquafitness is goed voor de moraal

Eerst en vooral zijn er de weldaden van het water! Het draagt ons en biedt ons een gevoel van lichtheid, waardoor we onze overtollige kilo’s even kunnen vergeten. En dat werkt uiteraard positief op het humeur! Maar het water heeft ook een relaxerend effect, alsof het ons doet terugdenken aan ons leven in de baarmoeder. Kortom, het vormt op zich al een bron van ontspanning en welzijn.

Net zoals eender welke andere sport zorgt aquafitness bovendien voor een afscheiding van endorfine, het hormoon dat instaat voor ons geluksgevoel. Na enkele minuten inspanning voel je je goed. Andere troeven van aquafitness:wanneer je de lessen volgt, is het een leuke pauze. Je gaat er niet naartoe om te kijken naar de overtollige kilo’s van de anderen. De sfeer is ontspannen en gemoedelijk. Het groepseffect werkt stimulerend en geeft zin om te oefenen.

 

4. Voor alle leeftijden

Omdat aquafitness een zachte en ongevaarlijke sport is, is het toegankelijk voor iedereen, ongeacht het model, gewicht, leeftijd… met inbegrip van zwangere vrouwen! Je moet niet kunnen zwemmen, want veel oefeningen worden gedaan aan de rand van het zwembad, in ondiep water.

 

Algemene info + inschrijven

 

Vanaf juni 2018 zijn er geen aquafitnlessen meer gepland.

 

 

 

Inschrijvingsformulier

 

 

Algemene voorwaarden

 

 • De zwemreeks gaat door wanneer minimum 20 deelnemers zijn ingeschreven
 • Al de lesgevers zijn deskundige met diploma of gediplomeerde sportmonitoren met de nodige ervaring
 • De deelnemers zijn verzekerd tegen lichamelijke ongevallen
 • De 10-beurtenkaart is 4 maanden geldig, bij overschrijden van deze datum is de kaart niet meer geldig
 • Een 10-beurtenkaart kan verkregen worden na overschrijving van het inschrijfbedrag of ter plaatse (enkel dinsdag)
 • De les kan enkel gevolgd worden na aftekenen van de kaart
 • De lessen gaan niet door in de schoolvakanties of feestdagen
 • Alle lessen worden met de grootste mogelijke zorg voor veiligheid voorbereid en gegeven
 • Eventuele lichamelijke of mentale beperkingen dienen bij inschrijving door gegeven te worden
  Dit is nodig om de lesgevers op tijd op de hoogte te brengen en de gelegenheid te geven hun lessen zo goed mogelijk te laten verlopen.
 • Alle persoonlijke gegevens of vertrouwelijke informatie worden met respect voor de privacy behandeld
 • Beschikbare gegevens worden niet aan derden verstrekt.